Kwaliteitsvolle planten.

Een breed sortiment van soortechte en kwaliteitsvolle planten is de kern van onze activiteit. We trachten het aanbod lange tijd beschikbaar te houden.

Vaste planten - de schoonheid en diversiteit van vaste planten.

Vaste planten zijn meerjarige, kruidachtige planten, met niet verhoutende stengels. Veel zijn wintergroen, maar de meeste sterven in de herfst bovengronds af en overwinteren ondergronds. Daarna komen ze ieder jaar groter terug. Bij een juiste mix aan soorten volgen de verschillende vaste planten elkaar op qua bloeiperiode.

Dit zorgt ervoor dat je van januari tot december van een bloeiende tuin geniet. We trachten het ganse spectrum van de vaste planten af te dekken met ons assortiment. Zo zijn we bijna altijd in staat om een waardig alternatief aan te bieden als er een gevraagde soort niet beschikbaar is.

Download hier een overzicht van onze vaste planten

Siergrassen - robuuste, veelzijdige planten het hele jaar door.

Siergrassen zijn sterke tuinplanten die weinig verzorging nodig hebben. Ze zijn er in vele vormen en kleuren. In een grote tuin kun je uitpakken met hoge siergrassen. Lage siergrassen kunnen als bodembedekker toegepast worden. Er zijn ook ‘wintergroene’ soorten. Deze tuinplanten behouden in de winter hun kleur, waardoor je jaarrond van hun schoonheid kan genieten.

Download hier een overzicht van onze siergrassen

Varens - betoverende schaduwplanten voor een verrijkte tuinervaring.

In schaduwrijke tuinen zijn varens ideaal. Het zijn bosplanten die een schaduwrijke, vochtige standplaats verkiezen. Varens zijn bladplanten waarvan de bladeren op een zeer mooie manier ontluiken. Er zijn verschillen in bladgrootte, hoogte en kleur. Sommige zijn bladhoudend, de meeste sterven echter bovengronds af.

Download hier een overzicht van onze varens

Kruiden - een vleugje aroma en smaak voor uw keuken en tuin.

Onder de term 'kruiden' verstaan we plantensoorten die zich onderscheiden door hun opvallende geur en smaak. Deze planten zijn bijzonder waardevol in de keuken, waar ze kunnen worden gebruikt om smaak en aroma aan gerechten toe te voegen. Maar kruiden hebben niet alleen culinaire waarde; ze zijn vaak ook esthetisch aantrekkelijk en kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in uw tuin. Bij Botanisk bieden we een divers assortiment aan kruidenplanten, zodat u kunt genieten van zowel hun culinaire voordelen als hun bijdrage aan uw tuin.

Download hier een overzicht van onze kruiden

Inheems maar ook bij- en vlindervriendelijk.

We zetten systematisch in op het verhogen van het aanbod aan inheemse planten. Deze planten hebben het voordeel dat ze van nature voorkomen in onze streken en zodoende perfecte gastheren zijn voor de insecten. Ze zijn bij uitstek voedingsbronnen voor de bijen en vlinders. Soms zijn deze planten ook gastheren voor één bepaald insect zodat het voortbestaan hiervan afhankelijk is van de aanwezigheid van de plant.

Download hier een overzicht van onze inheemse planten

Klimaatrobuuste planten -onze reactie op veranderende weersomstandigheden.

In het licht van veranderende klimaatpatronen worden we geconfronteerd met steeds extremere weersomstandigheden. In deze context is het essentieel om onze plantenselectie te evalueren en aan te passen. Bij Botanisk nemen we deze uitdaging serieus door bij voorkeur planten in ons assortiment op te nemen die beter bestand zijn tegen langere perioden van droogte.

Deze klimaatrobuuste planten zijn niet alleen bestand tegen ongunstige weersomstandigheden, maar helpen ook bij het behoud van biodiversiteit en ecologische balans in onze tuinen en landschappen.

Door deze benadering streven we ernaar om een duurzaam en toekomstbestendig assortiment aan te bieden dat bijdraagt aan de weerbaarheid van onze tuinen en openbare groene ruimtes tegen klimaatverandering.

Kikker bij Botanisk
Bloemen van Botanisk

Ontdek onze nieuwste cultivars: uitbreiding van ons groeiende assortiment.

Botanisk start het seizoen 2023-2024 met meer dan 130 nieuwe plantensoorten. Als plantenkwekerij vinden we het boeiend en leerrijk om elk seizoen nieuwe soorten te telen. We zijn alvast benieuwd naar de reactie van onze klanten op ons nieuwe aanbod.

Download hier een overzicht van onze nieuwste cultivars

Foto-etiketten - visuele pracht en praktische informatie voor tuincentra.

Bij Botanisk begrijpen we dat de presentatie van planten in tuincentra cruciaal is voor het aantrekken van klanten en het informeren over hun kenmerken. Daarom hebben we speciale foto-etiketten ontwikkeld voor de cultivars die aantrekkelijk zijn voor tuincentra.

Deze foto-etiketten bevatten naast een heldere foto van de plant ook essentiële informatie zoals de naam, groeiomstandigheden en zorgvereisten. Dit helpt klanten om een weloverwogen keuze te maken en draagt bij aan de tevredenheid over hun aankoop.

Bovendien bieden we flexibiliteit in de manier waarop we deze etiketten leveren. Ze kunnen vooraf aangestoken worden op de planten voor een snelle presentatie in het tuincentrum, of we kunnen ze los leveren, zodat u zelf kunt beslissen hoe en wanneer u ze wilt gebruiken.