Ontdek de laatste groene ontwikkelingen: nieuws en updates van Botanisk.

Hier houden we u op de hoogte van de meest recente groene ontwikkelingen en updates binnen ons bedrijf. Blijf op de hoogte van onze duurzame inspanningen, samenwerkingsverbanden en innovaties die bijdragen aan een groenere omgeving.

Prachtig kinderboek: Hoor jij ze ook ...?

Prachtig kinderboek: Hoor jij ze ook ...?

'Hoor jij ze ook ...?' is een kinderboek met vaste planten in de hoofdrol. Het is een mooi verhaal met prachtige illustraties van Liz Meester. In het boek wordt kennisgemaakt met 7 vaste planten die aan de hand van de Nederlandse plantnaam worden voorgesteld. Eigenlijk stellen ze zichzelf voor, ze kunnen namelijk gewoon praten. Maar, alleen kinderen kunnen het verstaan...! Ga mee op avontuur door de seizoenen met Babette, Lisa en Maxime en leer de planten beter kennen. Zouden zij net zo'n mooie tuin als oma en opa kunnen maken?

Lees meer
Bezoek van het Biotechnicum uit Bocholt

Bezoek van het Biotechnicum uit Bocholt

In september brachten de leerlingen van de tweede graad Biotechnologische Wetenschappen een bezoek aan onze kwekerij. Onze teeltmanager, Erwin (zelf oud-leerling van het Biotechnicum), gaf een rondleiding aan de studenten. Hij vertelde enthousiast over het werk op de kwekerij. Meer specifiek illustreerde Erwin hoe wij duurzaamheid concreet invullen op onze kwekerij. Wij zin altijd blij met een bezoek van deze geïnteresseerde, energieke, jonge mensen. Dank voor jullie bezoek!

Lees meer
Nieuws voor het seizoen 2023-2024

Nieuws voor het seizoen 2023-2024

Botanisk stapt vol enthousiasme en nieuwsgierigheid het seizoen 2023-2024 in, met de toevoeging van meer dan 130 nieuwe plantensoorten aan hun uitgebreide assortiment. Als toegewijde plantenliefhebbers vinden we het boeiend en interessant om nieuwe variëteiten te telen, zowel voor ons eigen genot als voor onze klanten.

Lees meer
Wij veranderen onze naam

Wij veranderen onze naam

In een stap vooruit heeft Vaste Plantenkwekerij Jo Raemen besloten om de naam te veranderen naar "BOTANISK". Deze verandering in naam staat niet alleen voor een frisse en moderne uitstraling, maar verwijst ook naar de uitgebreide plantenkennis binnen het bedrijf.

Lees meer